Biografie

Werner van de Vrede is een onafhankelijk zingend liedjesschrijver. Zowel als tekstdichter als blues/folk gitarist heeft hij een herkenbare eigenzinnige stijl. Hij brengt zijn songs puur met breekbare ingetogenheid en explosieve rauwheid. Zijn teksten worden poetisch en filosofisch genoemd, maar zijn ook eerlijk en direkt.

In de herfst van 1973 werd hij geboren in het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen. Op zijn vijftiende verjaardag kreeg hij een gitaar, waar hij vrijwel meteen zijn eerste liedjes op schreef. Op zijn negentiende werd hij singer/songwriter voor de band Maagneurose In de twee jaar daarna zal deze band meer dan 20 van zijn songs spelen furore maken bij de kunstbende en de belofte van Zeeland en 2 goed ontvangen demo's afleveren.


Sindsdien heeft hij heeft gezongen in de straten theaters en kroegen van onder meer Amsterdam, Leiden, Galway, Dublin, Bristol, Gent en Amiens. In november 2000 schreef hij zijn eerste nederlandstalige lied en sindsdien waagt hij zich alleen aan engelstalige songs wanneer hij in het buitenland verblijft. Na een korte migratie naar Wales in 2004 wist hij dat er maar 1 ding was wat hem te doen stond: songs schrijven en spelen. Sindsdien heeft hij 4 demo cd's uitgebracht die hier beschreven worden. Alhoewel hij in 2008 eigenlijk besloten had dat hij geen zin meer had in een leven van zichzelf verkopen lokken de reacties van het publiek en de liefde voor muziek hem toch weer terug naar de podia. Binnenkort zal er ook weer een nieuwe cd van hem verschijnen.